همبستگی تنظیم شناختی هیجان و هوش معنوی با کیفیت زندگی پرستاران بخش اورژانس
چکیده:
زمینه و هدف
پرستاران بخش اورژانس در طی کار خود تنش زیادی را متحمل می شوند. این تنش ها می تواند بر کیفیت زندگی آن ها آثار ناخوشایندی داشته باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی تنظیم شناختی هیجان و هوش معنوی با کیفیت زندگی پرستاران بخش اورژانس انجام شد.
روش بررسی
پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری مطالعه شامل پرستاران زن شاغل در بخش اورژانس بیمارستان های خصوصی شهر رشت در سال 1393 بود. با روش نمونه گیری خوشه ای100 نفر انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه های هوش معنوی King، تنظیم شناختی هیجان و کیفیت زندگی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که بین راهبرد تنظیم شناختی هیجان سازگار و مولفه های هوش معنوی با کیفیت زندگی پرستاران بخش اورژانس همبستگی مثبت و معنی داری (01/0 P<) وجود دارد. همچنین بین راهبرد تنظیم شناختی هیجان ناسازگار با کیفیت زندگی پرستاران بخش اورژانس همبستگی معکوس معنی داری (05/0 P<) وجود دارد .
نتیجه گیری کلی: با توجه به رابطه تنظیم شناختی هیجان و هوش معنوی با کیفیت زندگی پرستاران بخش اورژانس پیشنهاد می شود آموزش های لازم از قبیل تشکیل کارگاه های تنظیم شناختی هیجان و هوش معنوی که از جمله هوش های انعطاف پذیربوده و قابلیت تغییر دارد، برای پرستاران و دانشجویان رشته ی پرستاری در نظر گرفته شود بهبود تا کیفیت زندگی آن ها در شرایط تنش زای شغلی و خانوادگی بهبود یابد.
کلیدواژگان:
تنظیم ، شناختی ، هیجان ، هوش معنوی ، کیفیت زندگی ، پرستاران
مشاهده مقاله